fbpx

   0495 / 31 69 61

   info@work4it.be

VEEL GESTELDE VRAGEN

Is er een terugbetaling voor dieetadvies?
Ja! aangezien wij werken met erkend diëtisten is er een terugbetaling. Deze is voor elke mutualiteit anders. Klik hier voor meer info.

Welke opleiding hebben jullie?
Wij werken enkel met erkend diëtiste die de opleiding Bachelor in de voedings en dieetkunde hebben gevolgd. Eén van de diëtisten is sportdiëtist en één diëtist is diabeteseducator. Daarnaast volgen we beide regelmatig bijscholingen.

Kan ik nooit meer uit eten of alcohol drinken?
Bij Work 4 it spreken wij niet van iets ‘mogen’, het gaat erom wat jij zelf wel of niet wilt eten en drinken. Wij verwachten van niemand dat zij de rest van hun leven geen snoepje, koekje, drankje of wat dan ook meer eten of drinken. Wij laten deze verantwoordelijk over aan jou zelf, jij bepaalt hiermee jouw resultaat! Wel zullen we je altijd duidelijk uitleggen wat het maken van dergelijke keuzes voor consequenties heeft.

Hoe ga ik om met saboteurs in mijn omgeving?
Saboteurs zijn er dus in allerlei vormen en maten en zullen er ook altijd blijven. Vaak zeggen ze allerlei saboterende dingen en maken je belachelijk om zichzelf een goed gevoel te geven. Diep van binnen willen ze namelijk bevestiging, goedkeuring voor hun gedrag en voert onzekerheid de boventoon. Jij gaat uit je comfortzone en neemt verantwoordelijkheid over je leefwijze en maakt hen er bewust van dat zij dit niet doen. Je verplicht hen niet om dit ook te doen, maar zo voelen zij dat wel. Je wordt op dat moment gezien als een bedreiging en ze willen zichzelf beschermen.
Ga niet met je saboteurs in discussie, dat werkt averechts. Probeer juist te begrijpen waarom je saboteurs dit doen.
Verandering is niet alleen voor jezelf lastig, ook voor je omgeving. Neem ze mee in dit proces wanneer ze daarvoor open staan. Na verloop van tijd raken ze er aan gewend en accepteren ze het. Sterker nog, wanneer ze resultaten zien, komen ze vanzelf vragen hoe en wat je precies doet.
Omring je met mensen die dezelfde passie hebben, hetzelfde in het leven staan en je inspireren.

Hoeveel tijd breng ik door in de keuken?
Niets hoeft veel tijd te kosten als je het slim indeelt en goed vooruit plant. Maar zeker in het begin kunnen de nieuwe gerechten en mogelijke veranderingen in je eetpatroon wel zorgen voor wat extra tijd in de keuken, maar dit wordt vanzelf minder. Jouw diëtiste zal je altijd helpen om dit zo slim mogelijk aan te pakken. Tijdens de consultatie krijg je tips om snel te koken. Wil je liever een workshop volgen? Klik hier voor meer info. of misschien zijn onze groentepakketten iets voor jou ? Klik hier voor meer info.

Volg ik bij Work 4 it een dieet?
Nee, een dieet heeft namelijk een eindpunt, gezond leven niet. Bij Work 4 it geloven we niet in een ‘quick-fix’. Ja gaat jouw levensstijl aanpassen met kleine stapjes. Dit om een blijvend resultaat te kunnen garanderen. Dit is in onze visie de manier om jouw gewenste resultaat te behalen én te behouden.

Hoe ziet het voedingsadvies eruit?
Je krijgt bij Work 4 it geen voorgekauwd voedingsschema. We vertrekken vanuit wat je nu eet en zoeken daar samen werkpunten in. In plaats van alles kant en klaar aan te leveren, leren wij jou stapsgewijs zelf jouw maaltijden samen te stellen aan de hand van een lijst met aanbevolen producten. Dit doen wij omdat wij jou niet alleen willen vertellen wat jij moet doen, maar ook leren waarom jij iets doet.

Moet ik supplementen gebruiken?
Zeker niet! Supplementen zijn enkel nodig als je een tekort hebt dat is aangetoont in je bloed. teveel aan vitaminen kan namelijk ook schadelijk zijn. Enkel bij topsport kunnen bepaalde supplementen nut hebben.